במסגרת חינוכית
במסגרות חינוכיות אפשר לעשות שינוי משמעותי גם באמצעות שינוי המזון המוגש במקום וגם על ידי למידה ושיח על השפעות התזונה שלנו ועל תזונה טובה לגופנו, לסביבה ולבעלי החיים.
שינוי התפריטים ודפוסי הצריכה במוסדות חינוכיים
שינוי צריכת המזון במסגרת חינוכית משפיע באופן ישיר ובאופן עקיף, גם על ידי שינוי ההרגלים של הילדים, היכרות עם מזונות וטעמים שלא הכירו ומציאת מתכונים ומאכלים מהצומח שהם טעימים להם.
במקומות המגישים ארוחות כמו: גני ילדים, צהרונים, מועדוני רווחה וכו' ניתן לשנות את התפריט כולו כך שיכלול פחות מזון מהחי, בהתאם להנחיות התזונה של משרד הבריאות.
(אפשר לשנות כמויות גם בארוחות שכוללות מזון מהחי).
בתנועות נוער ובתי ספר ניתן לשנות את המזון המוגש בטיולים, אירועים וימים מיוחדים.
בארוחות משותפות של הכיתה, לכוון את ההורים והתלמידים למתכונים מבוססים על מזון מהצומח. אפשר למצוא מתכונים באתר חוברת המתכונים של Meatless Monday
למידה ושיח על תזונה אחראית
מזון הוא אחד הדברים הבסיסיים ביותר בחיינו, אנחנו תלויים בו, אנחנו מכניסים אותו לגוף בכל יום. בכל זאת ילדים ובני נוער אינם מקבלים ידע וכלים מספיק בהירים ופרקטיים על בחירות אחראיות לגבי המזון שלהם – מההשפעות של מזון על הגוף שלנו, דרך השפעות המזון שאנו צורכים על הסביבה ועל בעלי חיים.
אפשר לשלב למידה ושיח על תזונה אחראית במסגרות התוכן הפורמליות בשיעורי חינוך בגילאים שונים, וכן בפעולות בתנועות נוער.
כמו כן, סביב פעילויות חברתיות בהן מביאים אוכל או סביב ימים ופעילויות בנושא סביבה.
כאשר עוסקים בשאלות על מזון מומלץ לשלב בין שלושת האספקטים: בריאות, סביבה ובעלי חיים כדי לתת תמונה רחבה שנוגעת גם לשמירה על עצמנו וגם לאחריות על מי שסביבנו.
מערכי שיעור בנושא הקשר בין סביבה ומזון באתר "פעולה חיה"
מערכי שיעור ופעילויות לתנועות נוער באתר "פעולה חיה"
פעילויות חינוכיות לגיל הרך בנושא קטניות באתר Meatless Monday
תוכנית "אפשרי בריא" בנושא מזון של משרד הבריאות
מומלץ גם להזמין סדנא ללא עלות בפרויקט "מתחילים את השינוי בצלחת" – מפגשים חוויתיים למורים, הורים ותלמידים (כיתות ה' ומעלה), בנושא הקשר בין משבר האקלים למזון שאנו אוכלים, במהלכם מתאפשר יישום פשוט וחוויתי של ההמלצות התזונתיות החדשות במטבח הביתי, ותרגול ויישום שלהן בפועל.